Skip to main content

Automatiseren van order- en onderhoudsproces voor brandbeveiliging

Verbeteren van het onderhoudsproces

Valtimo biedt schaalbare oplossing

Kostenbesparing en minder fouten

Moyne Roberts Group is een grote Europese producent en distributeur van brandbeveiligingsapparatuur.
Moyne Roberts is momenteel actief in 5 landen, waaronder in Nederland met Smeba Brandbeveiliging.

De vraag

Moyne Roberts levert brandbeveiligingsapparatuur voor de zakelijke markt. Daarnaast onderhouden en keuren de engineers van Moyne Roberts de geleverde apparatuur bij klanten op locatie. Dit onderhoudsproces vond tot voor kort nog plaats op basis van een deels papieren administratie en Excel. In elk land zijn er tussen de 50 en 200 engineers actief wat zorgde voor veel papierwerk, fouten in het proces en te hoge overheadkosten.

De oplossing

Met de implementatie van Valtimo, het Business Process Automation platform van Ritense, is het onderhoudsproces volledig gedigitaliseerd. Door het introduceren van standaard, geautomatiseerde en daarmee geborgde BPMN processen, is er minder kans op fouten en worden de doorlooptijden gecontroleerd. Door Valtimo te koppelen met andere systemen van Moyne Roberts is er minder administratieve werkdruk.

De hoofdprocessen in deze oplossing zijn momenteel:

  • Orderverwerking: de klantorders voor alle producten en diensten worden automatisch verwerkt.
  • Ondersteuning:  de uitvoeringstaken van Moyne Roberts engineers op klantlocatie worden door Valtimo uitgezet en gecontroleerd. Door de koppeling met de mobiele engineers app kunnen zij direct de uitgevoerde werkzaamheden verwerken en afronden.
  • Facturatie: elk site bezoek resulteert automatisch en snel in een factuur. Door de koppeling met Exact zijn het aantal handmatige handelingen sterk verminderd.

Het resultaat

Moyne Roberts heeft met Valtimo een  schaalbare, veilige en toekomstbestendige oplossing voor zijn onderhoudsproces. Het onderhoudsproces levert een hogere klanttevredenheid op door minder fouten en lagere kosten door de lagere overhead. Daarnaast is de informatievoorziening aan de betrokken partijen sterk verbeterd. Het platform is in meerdere landen succesvol actief.

Klant voordelen:

  • Kostenbesparingen binnen de administratie en orderverwerking;
  • Er worden significant minder fouten gemaakt in de orderafhandeling, wat de kwaliteit van het onderhoudsproces verhoogt;
  • Er is veel meer inzicht in de voortgang en status van het volledige onderhoudsproces.

De informatievoorziening aan de betrokken partijen is sterk verbeterd. Het platform is in meerdere landen succesvol actief.