Werken bij Ritense

Ben jij die persoon met talent voor techniek en innovatie? Wij zijn op zoek naar teamspelers met een eigen visie.

Waarom wij gelukkige collega’s belangrijker vinden dan winst

Onze missie is om organisaties slimmer te laten werken, niet harder. En dat geldt ook voor ons als bedrijf. We willen niet hetzelfde doen als gisteren maar elke dag leren hoe we het beter kunnen doen. Hoe we slimmer kunnen werken. Minder fouten maken. En vooral meer voldoening uit ons werk halen.

Eén van onze 5 kernwaardes is People over Profit. En ja, we willen (en moeten zelfs) winst maken. Dat is wat gezonde bedrijven doen. Maar we vinden voldoening in ons werk en klanttevredenheid het allerbelangrijkst. Als iedereen goed in z’n vel zit, draaien we goede projecten en zijn onze klanten ook gelukkig.

8 redenen waarom wij graag bij Ritense werken

1

Kies je eigen rol

We kennen geen vaste functies. Iedereen is uniek, heeft zijn of haar eigen skills en groeiplannen. Daar past nooit één vaste functie bij. Daarom gaan we samen in overleg over de rol(len) die je wilt oppakken.

2

Vast team

We zijn een product- en projectorganisatie. We werken in vaste teams van collega’s aan projecten en ons product. We ‘verhuren’ nooit collega’s als consultant of vergelijkbaar.

3

We groeien

We zijn afgelopen jaar zo’n 30% gegroeid. Dat geeft uitdagingen maar ook kansen. Iedere medewerker met een vast contract kan jaarlijks certificaten van aandelen kopen. Je krijgt (als we het goed doen) jaarlijks dividend en de waarde groeit (en daalt) mee met de waarde van de onderneming.

4

Open source

We maken gebruik van open source én we maken open source. Ons product Valtimo is open source en te downloaden van Github. Ook veel van onze projecten zijn open. We hebben geleerd dat open source meer is dan alleen de source code beschikbaar maken. We geloven dat delen vermenigvuldigen betekent.

5

Thuis of op kantoor

Je hebt met je team veel vrijheid in locatiekeuze. Sommige collega’s werken vijf dagen per week op kantoor, een andere houdt het bij één. Over het algemeen hebben teams 1 à 2 kantoordagen per week.

6

De juiste tools

Een timmerman heeft goed gereedschap nodig. En dat geldt ook in ons vak. Je krijgt een Macbook Pro of Windows laptop met voldoende geheugen en een snelle chipset. Je krijgt een telefoonabonnement en de software licenties om goed te kunnen werken. En als je suggesties hebt voor tooling die ons beter maakt: graag!

7

Wees jezelf

Misschien hoeft het niet expliciet gezegd te worden, maar: we staan open voor iedereen, verlegen of extrovert, vrouw of man (of non-binair), met elke achtergrond.

8

Workation

Jaarlijks werken we met z’n allen een week op locatie. We combineren werk met ontspanning. De ideale combinatie om elkaar beter te leren kennen. De beelden zeggen meer dan woorden.

Werk met toonaangevende technologie

Ritense is een open source bedrijf. We werken graag met toonaangevende technologie. Er is altijd plaats voor nieuwe technologie om onze klanten te helpen om nog slimmer te werken. De basis is Java en Kotlin voor back-end en Angular en React voor de front-end. Onze vaste cloudprovider is AWS en we hebben ook kennis van Azure en Kubernetes.

Ritense is een open source bedrijf en dat betekent meer dan alleen je code beschikbaar maken via Github. We bouwen aan een community die ons product gebruikt en deelt.

Rutger Haagsma

Proef de sfeer

Ritense werkt er hard aan de bedrijfssfeer gezond te houden en de kernwaarden na te streven, en dat merk je!
Thomas Zijl

Lees het hele verhaal van Thomas

Mijn sollicitatie bij Ritense is wel een verhaaltje waard. Toen ik bij Ritense solliciteerde, was ik net vers afgestudeerd en wilde ik werkervaring opdoen voor en tijdens mijn vervolgopleiding. Want zoals bij de meeste nieuwe dingen die je leert, krijg je het pas echt in de vingers als je er mee aan de slag gaat. Veel bedrijven hadden twijfels bij een junior die flexibel wilde werken, maar Ritense gaf me een kans! Ik had, iets onzeker en zenuwachtig, gesolliciteerd op de functie Junior Project Owner. Snel volgde er een gesprek over de telefoon, daarna via Teams en vervolgens op het kantoor in Amsterdam. Gelukkig klikte het meteen. Sterker nog, na mijn laatste sollicitatiegesprek stapte ik in de auto in met een Ritense sweater, een nieuwe laptop en de optie om mee te gaan op workation naar Portugal. Het was duidelijk dat ik was aangenomen. En dat in 2 weken!

Ritense is een bedrijf met een gezellige en prettige sfeer. Je krijgt gelijk een warm welkom. De collega’s zijn vriendelijk en behulpzaam. Mijn eerste weken bij Ritense waren interessant en gezellig. Het bedrijf is groeiende dus het stormt op een goede manier. Ritense werkt er hard aan de bedrijfssfeer gezond te houden en de kernwaarden na te streven, en dat merk je! Één van de kernwaarden van Ritense is ‘People over Profit’. Dit is een waarde die ze echt actief naleven. Management is betrokken en down to earth, er zijn altijd opties om te groeien of te leren en feedback wordt serieus genomen. Ik werk er met veel plezier.

Wat bieden we nog meer

  • Opleiding/ training
  • Reiskosten vergoeding
  • Premievrij pensioen
  • Aandelenprogramma
  • Uitjes, teambuilding en workation
  • Telefoonkosten vergoeding
  • Extra vrije dagen
  • Hybride werken

Kennis maken? Peter ontmoet je graag

Heeft bovenstaande jouw interesse gewekt en zou je graag met ons in contact willen komen? Stuur dan jouw sollicitatie naar Peter van der Meer.

Net zo enthousiast als wij? Bekijk onze vacatures

Naar onze vacatures