Werken bij Ritense

Ben jij die persoon met talent voor techniek en innovatie? Wij zijn op zoek naar teamspelers met een eigen visie.

Waarom wij gelukkige collega’s belangrijker vinden dan winst

Onze missie is om organisaties slimmer te laten werken, niet harder. En dat geldt ook voor ons als bedrijf. We willen niet hetzelfde doen als gisteren maar  elke dag leren hoe we het beter kunnen doen. Hoe we slimmer kunnen werken. Minder fouten maken. En vooral meer voldoening uit ons werk halen.

Eén van onze 5 kernwaardes is People over Profit. En ja, we willen (en moeten zelfs) winst maken. Dat is wat gezonde bedrijven doen.  Maar we vinden voldoening in ons werk en klanttevredenheid het allerbelangrijkst Als iedereen goed in z’n vel zit, draaien we goeie projecten en zijn onze klanten ook gelukkig.

8 redenen waarom wij graag bij Ritense werken

1

Kies je eigen rol

We kennen geen vaste functies. Iedereen is uniek, heeft zijn of haar eigen skills en groeiplannen. Daar past nooit één vaste functie bij. Daarom gaan we samen in overleg over de rol(len) die je wilt oppakken.

2

Vast team

We zijn een product- en projectorganisatie. We werken in vaste teams van collega’s aan projecten en ons product. We ‘verhuren’ nooit collega’s als consultant of vergelijkbaar.

3

We groeien

We zijn afgelopen jaar zo’n 30% gegroeid. Dat geeft uitdagingen maar ook kansen. Iedere medewerker met een vast contract kan jaarlijks certificaten van aandelen kopen. Je krijgt (als we het goed doen) jaarlijks dividend en de waarde groeit (en daalt) mee met de waarde van de onderneming.

4

Overal werken

Na Corona niet vernieuwend meer, maar je bent vrij te werken waar je wilt. Elk team ziet elkaar eens per twee weken een dag op kantoor – want fysiek samen zijn voegt iets toe. Sommige collega’s werken dagelijks op kantoor – anderen zijn vooral elders.

5

Open source

We maken gebruik van open source én we maken open source. Ons product Valtimo is open source en te downloaden van Github. Ook veel van onze projecten zijn open. We hebben geleerd dat open source meer is dan alleen de source code beschikbaar maken. We geloven dat delen vermenigvuldigen betekent.

6

De juiste tools

Een timmerman heeft goed gereedschap nodig. En dat geldt ook in ons vak. Je krijgt een Macbook Pro of Windows laptop met voldoende geheugen en een snelle chipset. Je krijgt een telefoonabonnement en de software licenties om goed te kunnen werken. En als je suggesties hebt voor tooling die ons beter maakt: graag!

7

Wees jezelf

Misschien hoeft het niet expliciet gezegd te worden, maar: we staan open voor iedereen, verlegen of extrovert, vrouw of man (of non-binair), met elke achtergrond.

8

Workation

Jaarlijks werken we met z’n allen een week op locatie. We combineren werk met ontspanning. De ideale combinatie om elkaar beter te leren kennen. De beelden zeggen meer dan woorden.

Ritense is een opensource bedrijf en dat betekent meer dan alleen je code beschibaar maken via Github. We bouwen aan een community die ons product gebruikt en deelt.

Rutger Haagsma

Proef de sfeer

Werk met toonaangevende technologie

Ritense is een open source bedrijf. We werken graag met toonaangevende technologie. Er is altijd plaats voor nieuwe technologie om onze klanten te helpen om nog slimmer te werken. De basis is Java en Kotlin voor back-end en Angular en React voor de front-end. Onze vaste cloudprovider is AWS en we hebben ook kennis van Azure en Kubenetes.

Kennis maken? Peter ontmoet je graag

Heeft bovenstaande jouw interesse gewekt en zou je graag met ons in contact willen komen? Stuur dan jouw sollicitatie naar Peter van der Meer.

Net zo enthousiast als wij? Bekijk onze vacatures

Naar onze vacatures