Partner in processoftware
Wat we doen

Wij begrijpen de procesuitdaging én de technische implementatie


Business Proces Management helpt het strategische doel van digitale transformatie, operational excellence en de customer journey in praktijk te brengen. Goed procesmanagement maakt een organisatie schaalbaar. Groei staat niet meer gelijk aan meer mensen en meer budget. Wij hebben de kennis en software in huis om de processen te digitaliseren en te implementeren in de organisatie.

Bij implementaties houden wij de continu de focus op:

 • Het behalen van een zo laag mogelijke Total Cost of Ownership.
 • Lean: we doen alleen de dingen die bijdragen aan het doel. Soms is minder juist meer.
 • Schaalbaarheid, beschikbaarheid, veiligheid en onderhoudbaarheid.

Voor wie?

Voor elke organisatie die klanten beter wil bedienen, faalkosten wil reduceren, sneller en efficiënter wil werken of meer wil doen met minder mensen en middelen. 

Overal waar processen te vinden zijn werken wij! Van winkeldievenregistratie tot medicatiefoutenverwerking, van factuurstroom tot werving & selectieproces, van ordering tot productieproces. Typerend zijn processen die via email verlopen en continu uitbreiding van menskracht vragen. Wij halen processen uit de mailboxen van medewerkers en voorkomen daarmee afhankelijkheid van individuen. 

Wij helpen om processen te uniformeren en te borgen met behulp van software. Daarmee wordt een proces schaalbaar, kunnen mensen écht waarde toevoegen en zijn de faal- en herstelkosten laag.

 

Hoe doen we dat?
 

Ontwerp

We modelleren bedrijfsprocessen en software op grafische wijze, en daarmee inzichtelijk en begrijpelijk voor de ‘business’.

Implementeer

De procesmodellen worden omgezet naar een werkende applicatie.

Evalueer

We leren van de harde statistieken en de zachte ervaringen van gebruikers, en verbeteren de procesmodellen.

 

 

Waarom doen we dat?

Business Process Management gebruiken we om organisaties schaalbaar, meetbaar, efficiënt en snel te maken. Het is krachtig gereedschap bij het realiseren van de doelen van nu: digitale transformatie, customer journey en operational excellence.

Thema's

 

Open standaarden

 • BPMN: Processen worden georkestreerd door de BPM-engine. Mensen en machines krijgen taken toebedeeld, en worden gecontroleerd op tijdige en correcte uitvoering. De organisatie krijgt inzicht in de sterke en zwakke plekken in de processen, en verbetert daarin.
 • DMN: De besluitvorming wordt gedaan of ondersteund door de Decision Management-engine. Daarmee worden risico’s ingeschat, kortingen berekend of locaties bepaald.
 • CMMN: Case Management maakt alle data inzichtelijk in het dossier (de zaak). Of het om een winkeldief of kapvergunning gaat, alle betrokken partijen krijgen de gegevens te zien die ze nodig hebben voor het doen van hun werk. 

 


Toepassingen

 • Purchase-to-pay
 • Compliance / controle
 • Orderverwerking
 • Subsidieaanvraag workflow
 • Case management
 • Incidentregistratie en analyse
 • Document management
 • Leerlingregistratie
 • On- offboarding

Met welk gereedschap doen we dat?

We werken met ‘enterprise’ Java gebaseerde software van diverse fabrikanten. Onze oplossingen zijn zeer schaalbaar, met mogelijkheden om miljoenen transacties per dag te verwerken. Voor uw project bespreken we graag de best passende optie.

 • Camunda CE
  Handig en onmisbare opensource software
Een snelle start
Ritense FastTrack Procesmanagement

Waar draait dat?

Voor projecten waar snel resultaat tegen minimale kosten wordt gezocht, bieden we een Software-as-as-Service oplossing aan. U heeft geen omkijken naar onderhoud, en het kent lage opstartkosten.

Voor andere situaties leveren we uw eigen installatie, waarbij we een procesplatform geheel naar wens op maat snijden, en integreren met uw bestaande IT-infrastructuur. Dit kan zowel ‘on premise’ als in de cloud.

Indien u kiest voor een ‘dedicated’ installatie in de cloud, dan maken we bij voorkeur gebruik van Amazon AWS. De combinatie van een BPM-platform met dit krachtige cloud platform biedt ongekende mogelijkheden.

Amazon cloud oplossingen
Ongekende schaalbaarheid en betrouwbaarheid

Ook voor u?

Wij helpen u graag met het modeleren en integreren van de systemen voor uw processen. Voor meer informatie over onze oplossingen kunt u contact opnemen met Rutger Haagsma, 020–3460800, of stuur hem een email.

  Demo aanvragen

desktop_windows


Leer meer over procesmanagement


Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden van procesmanagement bij Ritense?
Vraag dan vrijblijvend de demo aan met praktische tips en praktijkvoorbeelden.


Demo aanvragen