Banking platform voor customer onboarding en product origination
Bankensector

Banking platform voor customer onboarding en product origination

De vraag 

Onze klant is een internationaal financieel dienstverlener die wereldwijd actief is. Haar uitdaging is om legacy systemen in banking te vervangen door een moderne, microservice gedreven cloud architectuur. Ze kozen voor de bouw van een nieuw platform voor de afhandeling van customer onboarding en product origination in Retail en Business Banking. Er werd gekozen voor Camunda voor de procesorchestratie en besluitvorming binnen dit platform. De vraag aan Ritense was om verantwoordelijkheid te nemen voor de ontwikkeling van dit nieuwe platform. Er werd gevraagd een expert team te leveren met gedegen kennis van Camunda en de ontwikkeling van Case Management toepassingen op basis van een Enterprise Java stack. 

 

De oplossing 

Ritense leverde voor de bouw van dit platform een team van backend developers en een product owner met kennis van Case management, BPMN en DMN. De eerste versies van het platform zijn gerealiseerd in goede samenwerking met teams en management van de klant. Daarnaast  heeft Ritense een belangrijke bijdrage geleverd aan het opzetten van de visie, de roadmap, de positionering en communicatie van het platform.

Naast de bouw van het platform wordt er een belangrijke bijdrage geleverd op het gebied van solution design en customer support voor succesvolle klantimplementaties.  

 

Het resultaat 

Binnen negen maanden na de start was het MVP van het platform gereed. Na 6 maanden werden de eerste klantimplementatie geleverd aan een Oost-Europese bank. Daarna werd een bijdrage geleverd aan web & mobiele onboarding oplossingen in de EU, de VS en het Midden-Oosten. Ook werd er een digitale documentatie oplossing voor hypotheken gemaakt in Canada en een oplossing voor real estate financiering in Duitsland. Ritense is momenteel nog steeds verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van het platform en de begeleiding van de klant implementaties. 

 

Technologie

  • Camunda CE

  • BPMN 2.0

  • DMN 1.2

  • Enterprise Java

  Demo aanvragen

desktop_windows


Leer meer over procesmanagement


Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden van procesmanagement bij Ritense?
Vraag dan vrijblijvend de demo aan met praktische tips en praktijkvoorbeelden.


Demo aanvragen