Van Werk naar Werk
UWV

De eerste stap op weg naar een nieuw beroep

De uitdaging

Het UWV werkt hard aan het bieden van perspectief. Met de belofte ‘Werk boven uitkering’ is het UWV veel meer dan het verschaffen van een financieel vangnet. Het UWV een innovatieprogramma biedt ruimte aan nieuwe ideeën. Vanuit dit programma is ‘van werk naar werk’ voortgekomen. Hiermee worden werknemers gestimuleerd om vanuit een krimpende beroepsgroep de sprong te wagen naar een carrière in een groeiende beroepsgroep. Het doel is niet te acteren bij werkloosheid, maar werkloosheid te voorkomen.

 

De oplossing

Er is proefprogramma ontwikkeld, waarin geïnteresseerden worden uitgedaagd om te ontdekken wat overstapmogelijkheden zijn. Ze horen wat andere mensen met een gelijkwaardige achtergrond zijn gaan doen, krijgen uitnodigen voor passende evenementen en zien mogelijkheden voor om- of bijscholing.

Dit geheel is technisch gerealiseerd in een uniek samenwerkingsverband tussen een team van het UWV en van Ritense. Ritense brengt kennis in van procesmanagement en proces automatisering. Het UWV team kennis van de inhoud van het programma.

Deze ‘klantreis’ is ontworpen in BPMN 2.0 ondersteund door DMN 1.1 . Dit Valtimo procesplatform in combinatie met de Amazon AWS cloud omgeving zorgt dat de oplossing voldoet aan de strenge eisen die het UWV stelt aan schaalbaarheid en betrouwbaarheid. Door de keuze van deze oplossing kan per klant automatisch gepersonaliseerde informatie worden verschaft, die afgestemd is op het huidige beroep en de werkervaring van de klant.

 

Het resultaat

De proefprogramma ‘van werk naar werk’ is op deze manier tegen relatief lage kosten en met een doorlooptijd van slechts acht weken gerealiseerd.

 

 

Technologie

  • Valtimo procesplatform
  • Amazon AWS
  • Camunda
  • BPMN 2.0
  • DMN 1.1

 

  Demo aanvragen

desktop_windows


Leer meer over procesmanagement


Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden van procesmanagement bij Ritense?
Vraag dan vrijblijvend de demo aan met praktische tips en praktijkvoorbeelden.


Demo aanvragen