Veilingproces geautomatiseerd
De Eerste Amsterdamse

Veilingproces geautomatiseerd

De Eerste Amsterdamse is hét veilinghuis voor onroerende zaken. Zowel de professionele handelaar als een geïnteresseerde particulier kan er zijn bod uitbrengen. Al enige jaren worden er zogenaamde ‘hybride’ veilingen georganiseerd waar zowel mensen in de zaal als ook via het internet geboden kan worden op vastgoedobjecten.
 

De vraag

Om het veilingaanbod te verbreden had de Eerste Amsterdamse de wens om een online veilingplatform te ontwikkelen. Het bieden via het platform maakt de prijsvorming inzichtelijk voor de consument die, vooral in de Amsterdamse woningmarkt, vaak naast een woning grijpt. Het platform is dus prijsvormend en een alternatief op de traditionele gesloten inschrijving. De hoogste bieder wint niet automatisch de veiling; de verkoper kan uit de biedingen het meest interessante aanbod kiezen.
 

De oplossing

Ritense heeft samen met de Eerste Amsterdamse het online veilingproces gemodelleerd in BPMN 2.0 en geautomatiseerd in het procesplatform Valtimo. Het platform ondersteunt het volledige veilingproces en alle gerelateerde processen zoals het doen van biedingen, het valideren van bieders en het aanwijzen van een winnend bod. Alle partijen worden in elke stap van het proces automatisch op de hoogte gehouden via email.
Uniek aan het veilingplatform is de mogelijkheid om een openingsbod te doen op woningen die niet in veiling staan. Via de website van de MVA kan de consument een openingsbod doen dat in het veilingplatform wordt geregistreerd. Als de verkoper het bod interessant genoeg vindt kan de verkoper besluiten de woning in veiling te nemen.

 

Technologie

  • Valtimo (BPM platform)
  • Amazon Web Services (AWS)
  • BPMN 2.0
  • DMN 1.1

 

De klantvoordelen

  • Volledig inzicht en transparantie van het biedingsproces.
  • Proces aanpasbaar door het gebruik van BPMN.
  • Een eigen interface voor alle verschillende gebruikers van het platform: makelaar, notaris, beheerder en consument.
  • De status van elke veiling is in het procesplatform geborgd in plaats van in de mailboxen van de individuele werknemers.
  • Er kunnen een oneindig aantal processen worden toegevoegd, bijvoorbeeld voor andere typen veilingen.
  • Automatische registratie van uitgevoerde taken: borging van kwaliteit.
  Demo aanvragen

desktop_windows


Leer meer over procesmanagement


Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden van procesmanagement bij Ritense?
Vraag dan vrijblijvend de demo aan met praktische tips en praktijkvoorbeelden.


Demo aanvragen