Digitale Transformatie
Snel, foutloos en tegen lage kosten digitaliseren

Snel, foutloos en tegen lage kosten digitaliseren 

In deze digitale tijden staat de klant meer centraal dan ooit. Klanten verwachten per direct en foutloos bediend te worden. Een bestelling dezelfde dag uitleveren, e-mail beantwoorden binnen een uur, per direct reactie via Facebook of Twitter of een retour verwerken binnen een dag: het is de nieuwe norm. En als uw organisatie het niet levert, staat er een digitale ‘disruptor’ klaar om het stokje van u over te nemen. Start-ups hebben een frisse blik op uw marktsegment en worden niet gehinderd door oude IT-systemen. 

Dat heeft gevolgen voor uw organisatie. U moet sneller gaan leveren, omdat de concurrent dat ook doet – of beter, omdat u de concurrentie een stap voor wilt zijn en blijven. Of u wilt uw foutkosten reduceren, om een scherpe prijs met een gezonde marge te combineren. Wat het ook is: digitalisering brengt grote uitdagingen met zich mee.

Voordelen van digitaal transformeren met BPM

  • Directe, aantoonbare besparing op personeelskosten.
  • Minder fouten: en dus minder herstelkosten.
  • Meten is weten: BPM ondersteunt organisaties in de Lean gedachte. 
  • Betere klantbeleving, en daarmee een positieve bijdrage aan de omzet.
  • Aantoonbaar voldoen aan de wet- en regelgeving. Door de uniforme werkwijze en het loggen van acties kunnen eenvoudig rapportages worden opgesteld.
  • Inzicht in de mogelijke risico’s voor de organisatie en daardoor een betere beheersing van de risico’s.

oprational excellence

Operational Excellence

Het centraal stellen van de klant is een open deur, maar hoe bereikt uw organisatie dit? Of u nu een uitgever bent, een gemeente of een producent: uw ‘fabriek’ moet een geoliede machine zijn om snel, foutloos en tegen lage kosten te leveren. Uw processen spelen daarin een sleutelrol.

Processen zijn veelal wel gedocumenteerd en worden door mensen uitgevoerd. Er is vaak sprake van een grote stroom e-mailcommunicatie binnen een organisatie, waarmee kennis verborgen ligt in de mailboxen van medewerkers. Doorlooptijden van emailprocessen zijn niet te controleren, waarmee de ‘snelheid’ en betrouwbaarheid afhankelijk wordt van gemotiveerde medewerkers. Het is lastig zicht te krijgen op het aantal fouten, en de kosten die dat met zich mee brengt.

Het bestaande IT-landschap is soms een erfenis, die niet goed meer aansluit op de werkelijkheid van vandaag. Toch het is goed mogelijk om - zonder vervanging van bestaande systemen - sterke verbeteringen te realiseren in de procesvoering. 

Business Process Management als gereedschap

Met Business Process Management (BPM) kunt u in verrassend korte tijd stappen zetten in de digitale transformatie. Dat gaat in drie overzichtelijke stappen: 

Ritense BPM

Stap 1

Processen in kaart brengen

De open ISO standaard BPMN 2.0 maakt het eenvoudig om processen te modelleren. Door de grafische aanpak is het een laagdrempelige methodiek, begrijpelijk voor alle lagen in de organisatie. Alleen al het inzicht in de huidige werkwijze is vaak al van nut, en helpt om de brug te slaan naar de gewenste werkwijze.

Stap 2

Het automatiseren

De ISO-modellen worden in een BPM- platform geladen, dat de regie gaat voeren over de processen. Het betekent dat processen niet op papier blijven staan, maar tot leven worden gebracht.

Stap 3

Het leren en verbeteren

BPM geeft inzage in doorlooptijden, welke fouten worden gemaakt, en waar die worden gemaakt – en dus waar verbeteringen mogelijk zijn. Doordat het vrij eenvoudig is nieuwe versies van een proces uit te rollen, kan de organisatie continu leren en verbeteren.


Meer informatie?

Voor meer informatie over onze thema's en de Business Process Management oplossing kunt u contact opnemen met Rutger Haagsma, 020 – 3460800, of stuur hem een email.

  Demo aanvragen

desktop_windows


Leer meer over procesmanagement


Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden van procesmanagement bij Ritense?
Vraag dan vrijblijvend de demo aan met praktische tips en praktijkvoorbeelden.


Demo aanvragen