Camunda BPM
Handig en onmisbaar gereedschap

Camunda Expertise

Ritense is de specialist in Nederland op het gebied van Camunda open source software voor workflow en business process management . Met een team van meer dan 20 ontwikkelaars bedient Ritense diverse gerenomeerde klanten zoals Elsevier, McDonalds, Bol.com en de Gemeente Breda. Ritense helpt haar klanten om grip te houden op haar processen.

Workflow

Organisaties willen allemaal sneller leveren en foutloos werken.
Workflow management helpt om:

  • Informatiestromen te controleren zodat fouten worden voorkomen.
  • Sneller te werken.
  • Inzicht te krijgen hoe er in de organisatie gewerkt wordt.
  • Mensen te ontlasten in administratie, zodat ze hun tijd kunnen besteden aan zaken die er toe doen.

Camunda helpt bij het ontwerpen en uitvoeren van workflows. 

Ontwerpen

BPM 2.0 (proces), DMN (besluit) en CMMN (‘zaak’) [CM1] zijn open industrie standaarden, waarmee processen visueel, eenvoudig en voor de eindgebruikers begrijpelijk te modelleren zijn. De Camunda ‘modeller’ is beschikbaar als online service op https://bpmn.io/, en te downloaden op https://camunda.org/download/modeler/.

Het eindresultaat zijn XML-files, die platform onafhankelijk zijn. Dat betekent dat je niet afhankelijk bent van Camunda. Het is geen probleem om te ontwerpen in bijvoorbeeld http://www.signavio.com/ of http://www.trisotech.com/, en van daaruit modellen te exporteren in XML. Er is uitgebreide documentatie beschikbaar van het testen van de uitwisselbaarheid van modellen, bijvoorbeeld hier te vinden. (https://github.com/bpmn-miwg/bpmn-miwg-test-suite)

Ondersteunde standaarden

BPMN 2.0 Processen
Maak en beheer BPMN 2.0 diagrammen, en borg de uitvoering in de ‘engine’.

DMN 1.1 Besluiten
Automatiseer besluitvorming doormiddel van DMN 1.1.

CMMN 1.1 ‘Zaken’
Gebruik CMMN voor ongestructureerde processen, waarbij mensen de vrijheid hebben taken op eigen wijze in te vullen.

Uitvoeren

De kracht van Camunda ligt in het uitvoeren van de processen en besluiten. De engine leest procesdiagrammen en beslissingstabellen in, en voert deze uit. De engine borgt dat processen op tijd en volgens afspraak worden uitgevoerd. Daarmee is deze software een krachtig gereedschap voor vrijwel alle aspecten van de bedrijfsvoering.

Camunda is:

  • Razendsnel. Europees grootste webshop Zalando gebruikt het voor haar orderproces. Moeten we meer zeggen?
  • Open source. En slechts 3 MB in omvang. Schoonheid door eenvoud.
  • Ondersteund. Het bedrijf Camunda is toegewijd aan het product, en sterk groeiend. De ‘enterprise’ variant biedt een solide set aan garanties. Dus als een proces ‘mission critical’ wordt.. [CM1] 
  • Java. En prima te integreren met Spring.
  • Schaalbaar, en een vriend van Amazon AWS. De engine is ‘stateless’ en werkt mooi samen met auto-scaling groups, waardoor eenvoudig een hoge beschikbaarheid en capaciteit wordt behaald.
  • Open. Camunda voorkomt lock-in, door compatible te zijn met de industrie standaarden. Een switch naar een alternatief product wil niemand, maar het is mogelijk als het nodig is. En dat geeft nachtrust.

En dat brengt?

Naast plezier, vooral ‘return on investment’. In een tijd dat klanten verwachten dat we snel en foutloos werken tegen lage kosten, is BPM een gereedschap dat onmisbaar is. Van ziekenhuis tot bank, van groothandel tot gemeente: BPM helpt processen te versnellen en minder fouten te maken. En dat levert aantoonbaar een zeer korte terugverdientijd op.


Over ons

Wij houden van BPM. Met gecertifieerde consultants in BPMN 2.0, DMN en Scrum werken we met passie en plezier aan process management software. Bij bedrijven als McDonald’s, bol.com en Reed Elsevier leveren en onderhouden we BPM toepassingen.

Wilt u meer informatie over onze oplossingen? We spreken graag verder, en delen onze ervaringen. Neem contact op met Rutger Haagsma via 020-3460800.

  Demo aanvragen

desktop_windows


Leer meer over procesmanagement


Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden van procesmanagement bij Ritense?
Vraag dan vrijblijvend de demo aan met praktische tips en praktijkvoorbeelden.


Demo aanvragen