Van claim tot incasso
Afrekenen met Winkeldieven

Van claim tot incasso

De vraag

Winkeldiefstal is niet alleen erg frustrerend, het vergt ook nog eens veel van tijd van ondernemers in de retail. Dankzij een wettelijke regeling kunnen winkeliers een schadevergoeding € 181,- eisen van de winkeldief. Het bedrag is een schadevergoeding voor de tijd die de winkelier kwijt is aan het afhandelen van een winkeldiefstal. 

Het afwikkelen van de claim kan worden neergelegd bij de stichting Afrekenen met Winkeldieven, een initiatief van Detailhandel Nederland. Deze stichting verzorgt de administratieve afwikkeling, waaronder het claimen, een eventueel incassotraject en de financiële stroom. De stichting vroeg Ritense een proces te automatiseren, waarmee met minimale handmatige ondersteuning het claimproces wordt afgewikkeld.
 

Het platform Afrekenen met Winkeldieven

Het platform Afrekenen met winkeldieven verzorgt de het claimproces. Aangesloten winkeliers en winkelketens maken na het betrappen van een winkeldief een claim aan in het systeem. Het platform verzorgt de beoordeling, aanvulling, facturatie en proces van maning, met tot slot de eventuele inzet van een incassotraject. Het financiële proces voorziet in facturatie en betalingen. 

Er is gekozen voor een model met minimale menselijke taken, waarmee een groot volume claims kan worden worden verwerkt met minimale personele kosten. De stichting Afrekenen met Winkeldieven heeft daarmee een zeer schaalbaar model, waarmee tienduizenden claims zijn verwerkt.
 

Feiten & cijfers

  • Meer dan 25.000 claims
  • Meer dan €2,5 miljoen uitbetaald
  • 65% betaalt zonder tussenkomst incasso
  • Meer dan 25% van de winkeldieven is ouder dan 50 jaar
  Demo aanvragen

desktop_windows


Leer meer over procesmanagement


Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden van procesmanagement bij Ritense?
Vraag dan vrijblijvend de demo aan met praktische tips en praktijkvoorbeelden.


Demo aanvragen